Úvodní stránka » Receptář » Zázvorové bonbony

Zázvorové bonbony

  • 350 g zázvoru
  • moučkový cukr dle množství vylouhovaného zázvoru

Zázvor oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme do velikosti bonbónů. Vložíme např. do hrnce nebo konvice a celé zalijeme vařící vodou do výšky asi 2 cm. Necháme louhovat, jako když děláme čaj, dokud kousky nejsou poloměkké. Louhování zabere podle kvality zázvoru nejméně jednu hodinu. (Ale pozor, může trvat třeba i téměř tři hodiny.)

Poté, co zázvor mírně změkne, určitě ne na kaši, přecedíme zázvor tak, abychom takto získaný čaj ještě mohli dále použít. Při louhování nasákl zázvor množství vody. Znovu jej tedy zvážíme a poté přidáme stejné množství moučkového cukru a promícháme. Směs vložíme na pánev, přidáme asi 2 lžíce vylouhovaného zázvorového čaje a vrátíme na mírný
oheň. Důležité je stále míchat, aby se zázvor nepřipálil.

Mícháme půl hodiny až 45 minut, ale výsledek stojí za to!

Poté, co kousky zázvoru změknou jako turecký med, zázvor sundáme a necháme zchladnout. Uvidíte, že relativně rychle tuhne. Obsah rozsypeme na pekáč s moučkovým cukrem a promícháme, aby se v něm jednotlivé kousky dostatečně obalily.

Lepkavé, tuhé a průsvitné kousky jantaru. Vypadají úžasně, chutnají skvěle. Vaše domácí zázvorové bonbóny vydrží až 6 měsíců, ideálně v chladu a ve vzduchotěsné sklenici. Podáváme při kašli a nachlazení, anebo 4 hodiny před jízdou autem nebo lodí.

Zdroje:

Text - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/7629-recepty/2458-zazvorove-bonbony/#&gid=1&pid=1

Obrázek - http://www.cokoladovepokuseni.cz/zazvorove-bonbony-gingerbon-125g/d-1888/#.VvKmxf2TWUk

Přidat komentář

Zvýrazněné položky jsou povinné.